Setkání s občany k sedlecké návsi a okolí – 3.6.2023 od 15:00 hod. v areálu SDH Sedlec

Vážení členi SDH Sedlec a vážení spoluobčané,

Město Starý Plzenec připravuje plánovací setkání s občany k sedlecké návsi a jejímu okolí, které se uskuteční v areálu hasičské zbrojnice dne 03.06.2023 od 15:00 hod. Prosím, kdo bude moci přijít, přijďte vyjádřit svůj názor na vznikající úpravy území, které se VELMI dotknou areálu naší hasičárny.
Z informační schůzky s vedením města vyplynula reálná možnost, že areál hasičárny může být rozdělen mezi budovami zbrojnice a muzea novou cestou k napojení Finkova pole. Dále dle platného územního plánu je velká část pozemků areálu hasičárny označena jako plocha k zastavění. Lze předpokládat, že nyní nebo v budoucnu bude minimálně část areálu rozparcelována a zastavěna.
Náš areál je v Sedlci jedinečný! Je to bezpečné místo k pořádání rozsáhlých kulturních i společenských akcí. Je místem, kde lze s dětmi trávit čas bez obav z nadměrného automobilového provozu. Funguje jako univerzální sportoviště pro všechny. Díky své rozloze umožňuje mladým hasičům i dospělým trénovat požární sport, včetně disciplín určených pro atletický ovál. Je místem k nácviku a zvyšování kvalifikace hasičů, kteří pomáhají nám všem. Je i místem odpočinku pro všechny kolemjdoucí.
Doufejme, že zájmy soukromého investora na Finkově poli nepřevýší zájmy nás občanů. Udělejte si prosím vlastní představu o tom, jak má hasičárna a přilehlé okolí vypadat a přijďte 3. června od 15 hodin vyjádřit svůj názor!
Předem mnohokrát děkujeme.
Hasiči Sedlec

Napsat komentář